Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Москві проводять обшуки в адвокатів, які захищають кримськотатарських активістів

У Москві співробітники ФСБ Росії прийшли в офіс правозахисного проекту ʺПравова ініціативаʺ, повідомила речниця організації Ксенія Бабич.

За її словами, силовики не представилися, заявивши лише, що у них є постанова на обшук всієї будівлі. Вони відібрали у співробітників ʺПравової ініціативиʺ телефони, сфотографували їхні паспорти і почали огляд кабінету з документацією, - передає Радіо Свобода.

Російські силові відомства поки що не коментували те, що відбувається.

Як повідомляє об’єднання ʺКримська солідарністьʺ, ʺПравова ініціативаʺ надає юридичну допомогу кримськотатарським активістамзатриманим біля будівлі Верховного суду Росії.

ʺПравова ініціативаʺ діє з 2000 року. Проект займається захистом жертв порушень прав людини, пов’язаних зі збройним конфліктом й операціями з протидії тероризму, тортурами і гендерним насильством на території колишнього Радянського Союзу.

Правозахисники представляють інтереси потерпілих в Європейському суді з прав людини і займаються справами з Чечні, Інгушетії, Кабардино-Балкарії і Дагестану, а також справами кримськотатарських активістів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на початку серпня Володимир Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ