Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Миколаєві побилися прихильники Тягнибока та активісти Блоку Вітренко

Ввечері у четвер, 14 січня, в місті Миколаєві сталася масова бійка між прихильниками націоналістичного об'єднання Свобода і активістами Блоку Наталії Вітренко.

Події розвивалися біля входу в бізнес-центр Олександрівський, де лідер Свободи, один з кандидатів у президенти України Олег Тягнибок провів прес-конференцію. Коли близько десяти молодих людей з пов'язками УНА-УНСО спробували пройти до будівлі, пікетники вдарили одного з них по голові держаком прапора, і виникла перша бійка.

Бійку зупинили співробітники спецпідрозділу міліції Беркут, які стояли в оточенні біля бізнес-центру. Однак за кілька хвилин бійка відновилася на протилежному боці вулиці. В результаті було затримано четверо людей.

Незабаром почалося третє зіткнення націоналістів із соціалістами, найбільш "шалене" за вечір, зазначає видання. У ньому брали участь близько 20 осіб, декілька з них отримали травми. Міліція затримала не менш ніж восьмеро порушників порядку, у тому числі лідера фракції Блоку Вітренко в Миколаївській міськраді Дмитра Ніконова та інших місцевих політиків.

Як повідомлялося, 6 січня масові протести супроводжували лідера Свободи в Севастополі, де він провів у середу зустріч з виборцями. Кілька сотень жителів міста спробували не пустити кандидата і його прихильників до будівлі, де мала відбуватися зустріч.

Того ж дня жителі Сімферополя, активісти політичних рухів, які виступають за зближення Росії та України, зібралися біля прохідної державної телерадіокомпанії Крим, протестуючи проти приїзду до міста лідера Всеукраїнського об'єднання Свобода Олега Тягнибока. Сімферопольці принесли до воріт телекомпанії, облили бензином і спалили опудало Тягнибока з фашистським хрестом на грудях, повідомляє інтернет-видання Новости N.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ