Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У "Нафтогазі" назвали умову продовження контрактів з "Газпромом"

НАК "Нафтогаз Україна" готовий розглядати майбутні угоди, запропоновані головою російської компанії "Газпром" Олексієм Міллером щодо продовження транзиту газу через Україну після 2019 року тільки у випадку повної відповідності угод європейському законодавству.

Про це заявив журналістам після проведення тристоронніх газових консультацій у Брюсселі голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН.

"Ми також здивовані позицією пана Міллера про продовження (газових контрактів – ред.). На це можу сказати, що НАК "Нафтогаз Україна" готовий розглядати майбутні угоди чи будь-що тільки у випадку їх повної відповідності тому європейському законодавству, яке було імплементовано в Україні", - сказав Коболєв.

Він також зазначив, що російська сторона шукає варіанти виходу з ситуації щодо двох програних судових процесів у Стокгольмі.

"Вони (росіяни – ред.) трохи змінюють свою позицію… Ми як "Нафтогаз" завжди відкриті до будь-яких варіантів, але за умови, якщо вони відповідають вже прийнятим рішенням в Стокгольмі. Вони передбачають виконання російською стороною своїх зобов’язань за обома програними кейсами", - додав він.

Голова російської компанії "Газпром" Олексій Міллер запропонував українській стороні продовжити всі існуючі контракти без проведення консультацій.

Нагадаємо, у Брюсселі завершились газові переговори між Україною, Росією і ЄС.

Перед тристоронніми переговорами Єврокомісія традиційно провела двосторонні зустрічі окремо з Росією і Україною.

Раніше повідомляли, що тристороння газова зустріч повинна була відбутися в Брюсселі після обіду 21 січня за участю віце-президента Єврокомісії з питань Енергосоюзу Мароша Шефчовича, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра енергетики Росії Олександра Новака.

Переговори присвячені питанню транзиту газу по території України з РФ в ЄС з 1 січня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ