Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Нагуєвичах розпочалися урочистості з нагоди ювілею Франка за участю Президента

Президент України Віктор Ющенко під час свого візиту до Нагуєвичів поклав квіти до пам’ятника Іванові Франку. Разом з ним на урочистостях присутні голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, екс-віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, радник Президента, керівник Головної служби гуманітарної політики Секретаріату Президента України Маркіян Лубківський, народний депутат Руслана Лижичко, міністр культури і туризму Ігор Ліховий та інші.
Президент виступив з промовою, у якій наголосив на тому, що в Україні наразі завершується розбудова української нації, хоча вона й відбувається з певними протиріччями. «Сьогодні Україні загрожують не полки Муравйова під Бахмачем, сьогодні Україна має розібратись в собі», - зазначив Віктор Ющенко і додав, що в Україні є „п’ята колона”, яка б хотіла бачити іншою нашу державу.
Президент висловив впевненість щодо статусу української мови як державної, підтвердив, що ветерани УПА будуть прирівняні у статусі до ветеранів ІІ світової війни. Насамкінець Президент побажав українцям мудрості та терпеливості: «Ми на все знайдемо відповідь, потрібен лише час і політична воля».
Після цього Віктор Ющенко відвідав музей-садибу Івана Франка у Нагуєвичах.
Нагадаємо, 150-річчя Івана Франка ми відзначаємо 26-27 серпня. Урочистості відбуватимуться у Львові та у селі Нагуєвичі Дрогобицького району.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ