Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нацраді розповіли, як Європа бореться з російською пропагандою

Станом на сьогодні заклик Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про вимкнення російських пропагандистських каналів підтримали 30 європейських країн, у 10 з них розпочалося мовлення українських каналів.

Про це інформує пресслужба Нацради.

За останні 10 днів маємо такі зміни на карті інформаційного спротиву в Європі.

В Албанії припинили трансляцію російських медіа на усіх цифрових платформах. Крім того, регуляторний орган АМА публічно поінформував медіа про етичні правила та необхідну обережність при використанні проросійської інформації. У співпраці з Регулятором з питань електронних телекомунікацій та поштових послуг Албанії (АКЕР) вони вжили заходів для негайного закриття двох доменів або з назвами списків програм (RT – Russia Today англійська RT – Russia Today UK; RT – Russia Today Німеччина; RT – Russia Today Франція; RT – іспанська і Sputnik).

Два українські канали «Україна 24» і «1+1» з’явилися в кабельних мережах Угорщини, зокрема в мережі провайдера «Telecom» у Будапешті.

Розширилося українське мовлення і у Чехії та Німеччині. У цифровому мулитиплексі Multiplex 23 почали транслювати український канал «1+1». А великі німецькі мовники RTL.news і ntv.de почали транслювати новини українською мовою. Із понеділка до п’ятниці тут виходить передача «Україна оновлена», яку веде Кароліна Ашіон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ