Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У НАЗК заявили про спроби тиску з боку ДБР

Керівництво Державного бюро розслідувань (ДБР) намагається здійснювати тиск на Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) через законні дії НАЗК для вирішення конфлікту інтересів у керівників Бюро — Олександра Бабікова та Олександра Соколова.

Про це заявив Голова НАЗК Олександр Новіков 21 вересня під час брифінгу, який відбувся після його допиту в ДБР у якості свідка, передає УНН із посиланням на пресслужбу НАЗК.

Він додав, що серед причин виклику на допит він бачить нещодавній лист НАЗК до Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Дениса Монастирського. У листі зазначається, що заступник Директора Олександр Бабіков працює в умовах потенційного конфлікту інтересів, здійснюючи керівництво ДБР, яке займається розслідуванням справ Майдану.

“Конфлікт інтересів у заступника Директора ДБР Бабікова буде постійним. Єдиним заходом (для повного вирішення конфлікту інтересів) у цьому випадку може бути лише його звільнення з посади”, — зазначив Голова НАЗК.

Олександр Новіков розповів, що НАЗК також внесло припис в. о. Директора ДБР Олександру Соколову щодо ненадання працівниками ДБР інформації про конфлікт інтересів у нього та його заступника. Так, НАЗК має підстави вважати, що Олександр Соколов не здійснив заходи з усунення конфлікту інтересів, нарахувавши премію та інші виплати самому собі.

“Ми пов’язуємо ці виклики, які відбулися, з тим, що Національне агентство здійснює безпосередньо свою роботу, а ДБР — фактично перешкоджає здійсненню цих функцій”, — додав Олександр Новіков.

Офіційна ж причина виклику Голови НАЗК на допит до ДБР стосується справи про зловживання екс-керівництва НАЗК на понад 9 млн грн при оренді обладнання для Реєстру декларацій.

"Рівність громадян перед законом є базовим принципом, закладеним у Конституції України, й основною засадою діяльності НАЗК. Попри посаду, матеріальний і соціальний стан, усі громадяни мають дотримуватись законів України", - наголосили у пресслужбі НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ