Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Нідерландах починається референдум щодо асоціації Україна-ЄС

У Нідерландах у середу о 8.30 за Києвом розпочнеться голосування на консультативному референдумі щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час голосування голландці вирішуватимуть, чи підтримують вони рішення свого уряду та парламенту ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Нідерланди стали єдиною країною ЄС, яка ще не завершила ратифікаційний процес. Документ було ратифіковано двома палатами голландського парламенту. Однак згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня минулого року, практично будь-який проголосований парламентом документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тисяч підписів. Ці голоси були зібрані групою євроскептиків Geen Peil.

Референдум є консультативним, і влада зможе сама ухвалити рішення, чи брати до уваги його результати. Крім того, він буде вважатися таким, що відбувся, якщо на голосування прийде не менше 30% виборців.

Як повідомили Укрінформу у Виборчій раді Нідерландів, виборці зможуть голосувати на майже 8 тисячах дільниць. 

"Практично усі дільниці відкриються о 7.30 ранку (о 8.30 за Києвом - ред.). Є деякі винятки, наприклад на залізничних станціях. Ці дільниці можуть відкритися раніше. Усі вони будуть закриті о 21.00", - повідомила в коментарі Укрінформу прес-секретар Виборчої ради Хелен Хьорман.

Як зазначили у Виборчій раді, офіційні результати референдуму будуть оголошені наступного вівторка, 12 квітня, але увечері 6 квітня у голландських ЗМІ очікуються попередні результати, представлені за підрахунками голландських муніципалітетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ