Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парку "Залізна вода" розпочали створення публічного простору

Фот ЛМР
Фот ЛМР
Фот ЛМР
Фот ЛМР
1/2
На місці колишнього міського розсадника у парку ʺЗалізна водаʺ об’єднання громадських організацій за підтримки управління екології та природних ресурсів прагнуть створити публічний простір за концепцією Urban Gardening. Про це повідомили 26 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Активності розпочалися з толоки цих вихідних, під час якої прибирали сміття та облаштовували перші грядки.

Цими вихідними у парку ʺЗалізна водаʺ біля руїн теплиць колишнього міського розсадника відбулася толока, яка дала старт створенню публічного сад-городу. До наведення ладу долучилося більше 50 активістів і небайдужих мешканців, які спільними зусиллями зібрали з півсотні мішків склобою та сміття, підготували перші грядки, впорядкували рослинність та розчистити під’їзну дорогу.

Ініціатори створення простору ГО ʺПлатоʺ, ЛМГО ʺЕкотерраʺ, ГС ʺПермакультура в Україніʺ за підтримки управління екології та природних ресурсів ЛМР у такий спосіб прагнуть популяризувати міське садівництво та городництво.

ʺДосить часто жителі міста не знають, яку цінність становлять власноруч вирощені фрукти та овочі. Завдяки цьому простору, в основу якого закладено ідеї Urban Gardening та спільнотворення, ми прагнемо наочно показати увесь процес екологічного вирощування продукції і популяризувати дбайливе ставлення до ресурсівʺ, - зазначають ініціатори.

Локацію для облаштування простору обрано не випадково, адже це місце пов’язане із діяльністю відомого львівського садівника Арнольда Рерінга. Ще близько 20 років тому там функціонував міський розсадник.

ʺКілька років тому від дізналася, що руїни теплиць ЛКП ʺЗелений Львівʺ в парку ʺЗалізна водаʺ мають довгу історію, і, скоріше за все, на тому самому місці була шкілка дерев Арнольда Рерінга. Поруч він жив, творив останній свій парк та мав школу для садівників. Коли ми з Павлом Гудімовим побачили це місце, то зрозуміли, що воно має великий потенціал.

Рік я чекала, що комусь у Львові стане потрібна серйозна база для Urban Gardening, тобто громадського саду-городу. І нарешті і такі люди знайшлися.

Територія парку - 3 хвилини пішки від зупинки ʺАкадемія Мистецтвʺ, там є будиночок садівника, є залишки прекрасних рослин, що здичавіли в теплицях та на території.

Давайте відновлювати високі 100-літні традиції міського садівництва, що своїм корінням сягають ще Арнольда Рерінга!ʺ, - відзначила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ