Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Підгірцях палатки з сувенірами та шашликом спотворили перспективу барокової ротонди. Фото

У Підгірцях палатки з сувенірами та їжею спотворюють перспективу Костелу Воздвиження та св. Йосипа. Про це сьогодні, 9 серпня, повідомила голові Львівської ОДА Віктору Шемчуку директор Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова.

За її словами, іноземні туристи дивуються з цього, адже вони не можуть нормально сфотографувати костел.

Як з’ясувалося, дозвіл на розміщення наметів у яких торгують сувенірами та шашликами, надали у Підгорецькій сільській раді.

Віктор Шемчук заявив, що попросить прокуратуру з’ясувати законність місцезнаходження продавців.

«Я не проти, щоб люди заробляли гроші, але для них має бути відведене окреме місце і вони не повинні спотворювати вигляд палацу та костелу», - заявив Віктор Шемчук.

Довідка.

Костел Воздвиження та святого Йосипа був побудований на замовлення Вацлава-Петра Ревуського (за деякими даними він був також і автором проекту) у 1752–1766 роках як родова усипальниця. Архітектором був Кароль Романус. Костел має форму барокової ротонди діаметром 12 метрів.

Костел св. Йосипа замикає давню перспективу-дорогу, прокладену вздовж південної осі барокового ансамблю ще за часів Жевуських. З боків 300-метрової алеї стоять скульптури з XVIII століття святого Йосипа і Богоматері з маленьким Ісусом на руках. Колись обабіч дороги рясно росли дерева, вистрижені стіною, що видно на архівних фото.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ