Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У підприємств, співвласником яких свого часу був нардеп Дубневич, проблеми з податковою

Депутати Верховної ради України надіслали звернення Міністру доходів і зборів України Клименку О.В. з вимогою покаративинних у блокуванніроботи львівських підприємств, у яких "є одна спільна риса, їх співвласником свого часу був народний депутат України Ярослав Дубневич", - про це повідомила прес-служба названого депутата.

Зокрема, у повідомлення сказано: "У зверненні йдеться, що до них, звернулися представники підприємства Львівщини ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» з проханням вирішити проблему, яка у них виникла у зв’язку з блокуванням можливостей здійснити реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

«Згідно інформації наданої нам представниками ТзОВ «Енергія-Новий Розділ», починаючи з 25 лютого 2013 року, при всіх спробах зареєструвати через Центральний портал прийому звітності «ДПС України» податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних у квитанціях зазначається, що: «документ не прийнято, помилка - місцезнаходження юридичної особи продавця товарів/послуг, вказане у документі не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» . Представники ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» повідомили про те, що жодних змін у державного реєстратора щодо місцезнаходження підприємства не проводилось. Нам також повідомили, що перешкоджання роботі має вкрай негативні наслідки для роботи ТзОВ «Енергія-Новий Розділ».

Відсутність факту реєстрації платником податку - ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» ( податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної, не дає права покупцю (товарів та послуг, котрі надає ТзОВ «Енергія-Новий Розділ») на включення сум податку на додану вартістьдо податкового кредиту. Наслідком таких дій може стати повне знищення підприємства», - вказують народні обранці.

У зверненні депутати повідомляють, що подібні проблеми зафіксовані також і на інших підприємствах Львівщини. «У всіх перелічених підприємств є одна спільна риса, їх співвласником свого часу був народний депутат України Ярослав Дубневич, обраний по 120 мажоритарному округу на Львівщині.

У будь-якому випадку, якщо має місце умисне блокування посадовими особами державної податкової служби України через Центральний портал прийому звітності «ДПС України» законних можливостей ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» (код ЄДРПОУ 33525073) здійснювати реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, то такі дії носять ознаки злочину передбачених ч. 3 ст. 206 Кримінального Кодексу України», - наголошується в документі.

Відтак, депутати вимагають в міністра утворити робочу комісію з всебічного вивчення ситуації, що склалася у зв’язку з блокуванням роботи підприємства, та вжити невідкладних управлінських заходів з притягнення до відповідальності посадових осіб державної податкової служби України винних у перешкоджанні ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» здійснювати реєстрацію податкових накладних.

Під зверненням підписались народні депутати А. Парубій, Я. Гінка,Л. Котеляк, І. Васюник, М. Хміль, О. Канівець, В. Пазиняк".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ