Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Полтаві секретар міськради вигадав сервіс онлайн-видачі перепусток у транспорт. Додаток вже працює

У Полтаві запрацював онлайн-сервіс для випуску довідок-перепусток для проїзду в громадському транспорті. Про це повідомив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

Портал назвали Я-сервіс і вже зараз він дає змогу підприємцям буквально в кілька простих кроків сформувати базу даних працівників і роздрукувати для них спец-перепустки.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №255 від 2.04.2020 року в Україні значно посилені карантинні заходи. Зокрема це стосується і пасажирських перевезень. Відтак наразі скористатись громадським транспортом можуть виключно люди, які забезпечують життєдіяльність міста: медпрацівники, правоохоронці та військові, комунальники, комунікаційники та зв’язківці, працівники стратегічних підприємств, торговельних закладів та фінансових установ. Аби пришвидшити процес видачі, а потім і контролю перепусток у громадський транспорт, Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота запропонував створити спеціальний застосунок, який би дозволив без черг і довгих паперових перевірок налагодити видачу пропусків.

— Ми звернулись до кількох полтавських IT-спеціалістів, які постійно підтримують місто своїми проєктами, аби вони допомогли в створенні такого ресурсу. За два неповних дні – маємо цілком безкоштовний сервіс. Тепер кожен працедавець може за кілька хвилин зареєструвати своє підприємство в базі даних, вказати вид діяльності, внести код ЄДРПОУ та перелік своїх працівників. Після перевірки департамент економіки міста погоджує допуск підприємству, якщо воно відповідає вимогам постанови, і працедавець може одразу роздрукувати такі перепустки з QR-кодом. Правоохоронці та контролери, відсканувавши такий код, одразу ж на екрані смартфона бачать де працює людина і чи має дозвіл на користування транспортом, - розповів Олександр Шамота.

Зареєструвати кабінет керівника можна за посиланням Я-сервісу.

Загалом від реєстрації до друку дозволу роботодавець має виконати всього 9 кроків. З початку дня на сервісі вже зареєструвалося понад 200 підприємств, а пропуски надрукували вже понад 150 полтавцям.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львові також запровадили обмеження на пересування громадським транспортом, дозволили перевозити лише працівників служб, які забезпечують життєдіяльність міста. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ