Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Порошенка вимагають позбавити звань Козловського та інших артистів-колабораціоністів

Львівська обласна рада звернулася до Президента України щодо позбавлення співака Віталія Козловського почесного звання «Заслужений артист України». «За» таке звернення сьогодні, 15 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради проголосувало 44 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.

Депутати Львівщини наголосили на тому, що вони поділяють обурення громадськості з приводу того, що заслужений артист України Віталій Козловський виступив 9 травня на концерті у столиці країни-агресора – Москві.

«Вважаємо це не лише величезною ганьбою та запроданством, але й наругою над пам’яттю тих загиблих воїнів, які віддали своє життя за територіальну цілісність держави в російсько-українській війні, що й досі триває на сході», - сказано у зверненні.

Козловського назвали «аморальною особою», яка не може мати статус заслуженого артиста України.

«Очевидно, що Віталій Козловський не має особливих заслуг перед нашою державою, як і не зробив вагомого внеску в справу консолідації українського суспільства», - сказано у зверненні.

Відтак депутати вимагають від Президента України позбавити Віталія Козловського звання «Заслужений артист України».

Також депутати закликали Президента позбавити звання інших народних та заслужених артистів, які у час російсько-української війни гастролювали чи гастролюють теренами Російської Федерації, або в інший спосіб підтримують зв’язки з країною-агресором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ