Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У привласненні понад 2,8 млн грн підозрюють субпідрядників МО України

На факті поставки Збройним Силам України артилерійських снарядів невідповідної якості викрито подружжя – колишніх керівника та технічного директора 2 приватних підприємств, внаслідок чого заподіяно шкоду обороноздатності Держави.

Як повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, за даними слідства, при виконанні державних замовлень одне з комерційних підприємств – субпідрядників при виготовленні артилерійських снарядів, одержало попередню оплату в сумі понад 2,8 млн грн. Вирішивши заволодіти вказаними коштами шахрайським шляхом, підприємство закупило у іншого субпідрядника порох, який не відповідав вимогам технічних умов, що призвело до постачання в подальшому до МО України партії боєприпасів, яка не допущена до застосування у ЗСУ. 

Обом учасникам шахрайської схеми процесуальним керівником Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону погоджено повідомлення про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГСУ НП України в м. Києві за оперативного супроводу ДВКР СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ