Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Раду здатні пройти шість партій – опитування

"Батьківщина", "Самопоміч", БПП, "Опозиційний блок", Радикальна партія Ляшка і "Громадянська позиція" здатні на даний момент подолати 5% бар'єр і пройти в Раду.

Про це свідчить опитування Фонду "Демократичні ініціативи" та Центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, повідомляють "Українські новини".

Респондентів просили відповісти на запитання, за яку партію вони б проголосували, якби вибори відбулися у наступну неділю.

За "Батьківщину" готові проголосувати 12% респондентів, за "Самопоміч" – 10,6%, за "БПП" – 9,9%, за "Оппоблок" – 9,1%, РП – 8,4%, за "Громадянську позицію" – 6%.

Ближче всіх до 5-відсоткового бар'єру виявилася "Свобода", за яку готові проголосувати 3,6% опитаних.

2,7% респондентів готові проголосувати за партію Міхаіла Саакашвілі "Рух за очищення" (у разі її створення), 1,9% – за партію Сергія Тігіпка "Сильна Україна", 1,8% – за "Національний рух Дмитра Яроша", 1,5% – за "Укроп" і 1,3% – за "Народний фронт".

5,5% опитаних заявили, що проголосували б за іншу партію, 4,7% зіпсували б бюлетень, а 12,8% не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 11 по 16 травня. Було опитано 2 016 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах за винятком анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ