Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії опозиція просить владу узгодити нову акцію

У столиці Росії Москві муніципальні депутати, які були серед організаторів мітингу 10 серпня, подали в мерію заявку на узгодження нової акції протесту.

Як передає Радіо Свобода з посиланням на видання ʺКоммерсантʺ, депутати мають намір провести 17 серпня ходу бульварами Москви чисельністю до 30 тисяч учасників. Московська мерія поки не дала відповідь на заявку. Попередній вихід опозиціонерів на бульвари, який відбувся 3 серпня і був неузгодженим, завершився затриманням понад тисячі людей. Більшість учасників тієї прогулянки не мала жодних плакатів і не вигукувала гасел, -

17 серпня на проспекті Сахарова відбудеться також узгоджений мітинг російських комуністів під гаслом ʺЗа чесні і чисті вибориʺ. Компартія заявляла, що не буде об'єднуватися на цій акції з незалежними кандидатами до Московської міської думи.

Мітинг 10 серпня на проспекті Сахарова став одним з найбільш масових протестних заходів за останні роки. За даними організації ʺБілий лічильникʺ, на мітингу були присутні до 60 тисяч людей. Московська поліція оцінила чисельність присутніх у 20 тисяч осіб.

У Москві люди вийшли на акцію проти політичних репресій

Учасники мітингу 10 серпня вимагали допуску незалежних кандидатів до місцевих виборів у Москві, а також звільнення фігурантів справи про ʺмасові заворушенняʺ, порушеної Слідчим комітетом Росії після акції 27 липня в Москві.

У Росії почали розгін демонстрації, є затримані

Як писало Гал-інфо, правозахисники повідомляють про понад 350 затриманих на протестах в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ