Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У секторі Гази загинули восьмеро ізраїльських солдатів - ЦАХАЛ

Восьмеро ізраїльських солдатів загинули під час вибуху БТРа поблизу міста Рафах на півдні сектора Гази, де в останні тижні точаться бої з бойовиками терористичного руху ХАМАС.

Про це пише видання The Times of Israel з посиланням на повідомлення від армії Ізраїлю ЦАХАЛ.

Початкове розслідування виявило, що броньована бойова інженерна машина була атакована після нічних боїв. Інцидент став найбільш смертоносним нападом на ізраїльські сили за останні місяці.

Зазначається, що солдати їхали в колоні близько 5.00 ранку в суботу після нічного наступу на ХАМАС у північно-західних районах у Рафаху. Колона прямувала до захоплених армією будівель, щоб війська відпочили після нічної операції.

Броньована машина Namer CEV була п’ятою чи шостою у колоні, і в якийсь момент там стався потужний вибух.

За даними розслідування, поки не було зрозуміло, чи була це бомба, закладена заздалегідь, чи бойовики ХАМАС підійшли до транспортного засобу з вибуховим пристроєм і встановили його безпосередньо на CEV.

Речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що військові також досліджують можливість того, що CEV був уражений протитанковою ракетою.

Військові вивчали можливість того, що вибухівка, яка зберігалася зовні CEV, сприяла потужному вибуху. Зазвичай міни та інші вибухові речовини, що зберігаються на зовнішній стороні CEV, у разі детонації не можуть завдати шкоди військам, які знаходяться всередині.

За даними розслідування, під час інциденту не було стрілянини, і автомобіль не стояв на місці, коли стався вибух. Пізніше виведений з ладу CEV був відбуксирований у безпечне місце на Стріп.

"Після цього важкого інциденту група експертів Міністерства оборони та ЦАХАЛу вивчить бронемашину та всі деталі інциденту, доки ми не дійдемо висновків", — сказав Хагарі на пресконференції.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу висловив скорботу з приводу загибелі солдатів, але відзначив, на тому, що "попри важкі та приголомшливі витрати, ми повинні дотримуватися цілей війни".

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант також висловив співчуття з приводу втрат, написавши на платформі X, що він був "глибоко засмучений, коли рано вранці отримав важку звістку про загибель восьми солдатів ЦАХАЛ у бою в Рафаху".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ