Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лідери 17 країн виступили із заявою щодо припинення війни в Газі

Лідери 17 країн на чолі зі США виступили зі спільною заявою із закликом щодо ухвалення мирної угоди між Ізраїлем і представниками ХАМАСу, припинення війни в секторі Гази та звільнення всіх заручників.

Текст заяви оприлюднив у четвер Білий дім, пише Укрінформ.

«Як лідери країн, що глибоко стурбовані утриманням ХАМАСом заручників у Газі, в тому числі, багатьох наших власних громадян, ми повністю підтримуємо ініціативу щодо припинення вогню та угоди про звільнення заручників», - наголошується в документі.

При цьому зауважується, що часу втрачати не можна.

«Ми закликаємо ХАМАС піти на цю угоду, яку готовий підтримати Ізраїль, та почати процес звільнення наших громадян», - підкреслюється в заяві.

Лідери країн наголосили, що така угода має призвести до негайного припинення вогню та відновлення Гази разом із гарантіями безпеки для ізраїльтян і палестинців. Крім того, це розширить можливості для більш стійкого довгострокового миру та рішення про створення двох держав, підкреслюється в заяві.

«У цей вирішальний момент ми закликаємо лідерів Ізраїлю, а також ХАМАС піти на остаточні компроміси, необхідні для укладення цієї угоди та забезпечення допомоги сім’ям наших заручників, а також тим, хто перебуває по обидві сторони цього жахливого конфлікту, включно із цивільним населенням», - йдеться в заяві. При цьому підкреслюється: «Настав час закінчити війну, і ця угода є необхідною відправною точкою».

Спільну заяву підписали лідери США, Аргентини, Австрії, Бразилії, Болгарії, Канади, Колумбії, Данії, Франції, Німеччини, Польщі, Португалії, Румунії, Сербії, Іспанії, Таїланду та Великої Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ