Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У соборі св. Юра відкриють виставку про Олексу Новаківського та Митрополита Андрея

У середу, 29 липня, о 11.30 - 12.00 по завершенню Служби Божої в Архикатедральному Соборі святого Юра відбудеться відкриття інформаційно-тематичної виставки «Митрополит та Маестро» на території комплексу Собору святого Юра в рамках офіційних заходів з урочистого відзначення 150-ї річниці з Дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Про це Гал-інфо повідомила співорганізатор проекту, мистецтвознавець, правнучка Олекси Новаківського Іванна Новаківська.

Виставка «Митрополит та Маестро» - це 12 стендів на яких представлені репродукції робіт Олекси Новаківського – портрети Митрополита Андрея Шептицького, зображення собору св.Юра, портрети родини Новаківських, інші твори на духовно-релігійну та національно-патріотичну тематику, а також стаття Іванни Новаківської «Митрополит та Маестро».

Автори та організатори виставки: подружжя Іван Матковський та Іванна Новаківська. Проект було реалізовано з благословення Високопреосвященного Владики Ігора Возьняка.

 Програма відкриття:

1.    Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук благословить та відкриє виставку, виступить з промовою;

2.    внучка митця Ольга Новаківська виступить з подяками про підтримку проекту та популяризацію спадщини художника Олекси Новаківського;

3.    співорганізатор проекту Іван Матковський вручить каталоги інформаційно-тематичної виставки «Митрополит та Маестро»  Блаженнішому Святославу Шевчуку та Високопреосвященному Владиці Ігору Возьняку та гостям.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ