Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У справі нападників, що вчинили різанину у центрі Львова, допитують свідків

25 лютого у Галицькому районному суді Львова відбулося чергове судове засідання у резонансній кримінальній справі, коли рік тому четверо осіб, які назвалися учасниками АТО, спричинили криваву бійку у центрі Львова.

Суд триває з серпня 2015 року. Як відомо, 22 лютого під тиском «активістів» суд відпустив обвинувачених, що були під арештом, під цілодобовий домашній арешт.

Щодо судового процесу від 25 лютого, то Олександр Кіпчарський, представник постраждалого працівника СБУ, повідомив: «Обвинувачені з’явились всі. Ще на початку судового процесу (серпень 2015 року), згідно з вимогами КПК України, було встановлено порядок дослідження доказів: спочатку допит свідків обвинувачення (їх близько 12), потім захисту, потім огляд письмових доказів, відео, а потім допит обвинувачених. 

Отож, 25 лютого ми розпочали судове засідання та продовжили розгляд справи згідно зі встановленим порядком дослідження доказів. Станом на сьогоднішній день залишилось двоє свідків. Одна з них – це подруга обвинувачених (зустрічається з одним з них) і була присутня під час сутички, з їхніх слів, вона перебуває нині у Франції на навчанні.

Суд скеровує запит до Державної прикордонної служби України, щоб отримати офіційну інформацію з цього приводу. Якщо вона дійсно виїхала, продовжиться розгляд без неї.

Відповідно, обвинувачені показів 25 лютого не давали.  

Нині обвинувачені залишаються під цілодобовим домашнім арештом, якщо його умови не порушать, то до моменту винесення вироку під вартою їх утримувати не будуть. 

Наступні засідання на 18 та 28 березня 2016 року». 

Нагадаємо, що вночі проти 22 лютого 2015 року у Львові на площі Ринок сталося заворушення з використанням холодної зброї. Постраждав один з працівників Львівської ОДА, а також працівник СБУ.  Зокрема, нападники попросили таксиста підвезти їх на вказане місце. Водій озвучив суму, хлопців вона обурила, вони витягнули водія з авто і пригрозили йому ножем. За  таксиста заступилися працівник СБУ та помічник очільника області, які якраз проходили поряд. Згодом вони дістали на двох близько 10 ножових поранень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ