Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові розширять територію лікарні святого Луки під будівництво нових корпусів

Сьогодні сесія Львівської міськради прийняла ухвалу про створення передумов для розширення і модернізації медичної інфраструктури міста. Йдеться про обмін у приватної компанії території під будівництво нових корпусів лікарні святого Луки Першого медоб'єднання. Про це інформує ЛМР.
Фото: Суспільне Львів

Зокрема, це обмін будівель та споруд, які розташовані на вул. Навроцького, 25 і перебувають у власності ТзОВ «Адірент» (межують з ділянкою лікарні) на інші об’єкти комунального майна на вул. Півколо, 14, які надають ТзОВ «Адірент». 

Як пояснив генеральний директор Першого медоб'єднання Олег Самчук, у зв’язку зі збільшенням кількості поранених та внутрішньо переміщених осіб внаслідок військових дій, є потреба у розширенні та будівництві нових корпусів лікарні святого Луки, зокрема хірургічного та діагностично-терапевтичного. Ці корпуси не лише розширять потужності лікарні, а й дозволять впровадити сучасні методи діагностики, лікування та реабілітації. А це підвищить рівень медичного обслуговування і покращить результати лікування.

«Потреба у наданні якісної та високотехнологічної медичної допомоги зростає щодня, особливо у зв'язку зі збільшенням кількості поранених та внутрішньо переміщених осіб внаслідок військових дій. Ця необхідність ставить важливе завдання розширення та модернізації медичної інфраструктури для забезпечення мешканцям якісної медичної допомоги», – зауважив Олег Самчук.

Зазначимо, Перше медичне об'єднання Львова – багатопрофільний заклад охорони здоров’я, який надає комплексну кваліфіковану медичну допомогу із замкненим циклом лікування та реабілітації і включає серед іншого: реконструктивну хірургію, ортопедію, лікування опікових травм, фізичну, психологічну та психосоціальну реабілітацію, протезування тощо.

Впродовж 2023 року тут кваліфіковану медичну допомогу отримали 511 тисяч пацієнтів, зокрема: у лікарні святого Пантелеймона – 262 тисячі (що на 129% більше, ніж у 2021 році); у лікарні святого Луки – 34 тисячі (що на 123% більше, ніж у 2021 році); у Амбулаторно-поліклінічному центрі – 165 тисяч (що на 125% більше, ніж у 2021 році). Від початку війни тут пролікували понад 12 внутрішньо переміщених осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ