Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Стрілківській громаді провели стратегічну сесію щодо розвитку молодіжної політики

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
24 лютого відбулась зустріч представників влади, молоді, освітніх та культурних закладів Стрілківської територіальної громади. Мета зустрічі - стратегування та напрацювання шляхів розвитку молодіжної політики. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Присутні спілкувались про основи молодіжної роботи та модель молодіжної політики, вивчення потреб молоді.

"Після Zoom-конференції за участі керівництва області щодо розвитку молоді на місцях, у мене виникло сильне бажання особисто приїхати у відділ молодіжної політики, щоб познайомитись та обговорити подальшу співпрацю. Саме там я прочитала дуже влучні слова: "Будь тим, хто надихає". І я хочу, щоб молодь нашої громади завжди мала наснагу та була мотиватором до змін у громаді" - зазначила начальник відділу освіти, молоді та спорту Стрілищанської територіальної громади Тетяна Левченко.  

Серед розглянутих питань:

- основні рекомендації щодо роботи з молоддю у новостворених громадах;
- як заохотити молодь до участі у культурних заходах;
- як реалізувати ідеї молоді у сільській місцевості;
- де знайти поштовх, рушійну силу для розвитку молоді у селі та ін.

"Люди недооцінюють вплив молоді на суспільство і це дуже розчаровує, адже саме завдяки молоді суспільство може досягати значних успіхів, починаючи із громад, завершуючи загальнонаціональним рівнем", - зазначив заступник голови Стрілківської територіальної громади.

Завершили зустріч симуляційною грою "Успішна громада".

"Кожна громада є унікальною і має свої вектори та алгоритми напрямку розвитку молоді. Наше завдання - стати менторами, які допомагають та направляють у правильне русло креативні ідеї представників громад, які мають стати «живими» і «дієвими». Ми прагнемо, щоб Львівщина була серед лідерів з розвитку молоді в Україні. І тому такі виїзди у громади важливі, щоб безпосередньо на місцях запитуватись у молоді, що вони хочуть, якою бачать успішну громаду. Я наголошую на тому, що у молодь потрібно вкладати ресурс. І у перспективі результати змін стануть очевидними у всіх сферах", - зазначила начальник відділу молодіжної політики Львівської ОДА Софія Курман.

За підсумками зустрічі представники громади проведуть опитування потреб молоді, які надалі внесуть у Стратегію розвитку громади.

Нагадаємо, що основним пріоритетом обласної програми "Молодь Львівщини" на 2021 - 2025 роки є співпраця із територіальними громадами та розвиток молодіжної політики на місцях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ