Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У "Свободі" кажуть, що Михайло Костюк влаштував помсту Ірині Сех

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк влаштував помсту голові фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Ірині Сех за критику на його адресу, яку вона висловила з трибуни сесії. Одразу після того, як з ініціативи Ірини Сех Львівська обласна рада ухвалила звернення до Президента України щодо забезпечення об'єктивної перевірки інформації про корупційні діяння голови Львівської обласної державної адміністрації та усунення його з посади, почався тиск на підприємство, яким керує чоловік депутатки, – повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Зокрема, прес-служба цитує Ірину Сех: «За дивним збігом обставин хвиля перевірок підприємства, яким керує мій чоловік,  та його бізнес-партнерів розпочалася відразу після мого виступу на сесії. Сьогодні у Бродах близько десятьох посадовців ДПІ у Львівській області перевіряють підприємство мого чоловіка та його партнерів. Вони намагаються отримати свідчення, мотивуючи свої дії начебто порушенням кримінальної справи. Водночас жодного повідомлення про порушення справи керівництво підприємства не отримувало. Хоча, за ч.1 ст.98 КПК України, в разі порушення кримінальної справи прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя зобов’язані вручити копію відповідної постанови особі, щодо якої порушено кримінальну справу, та потерпілому негайно, принаймні не пізніше ніж за три доби після її винесення».  

За словами Ірини Сех, підприємство вже оскаржувало незаконні дії органів контролю і суди винесли позитивні рішення на користь позивача. «Так само і цього разу ми звертатимемося до суду і, впевнена, виграємо справу», - зазначає депутат.

Нагадаємо, що  26 червня на сесії Львівської обласної ради з ініціативи голови фракції ВО "Свобода" Ірини Сех депутати ухвалили звернення до Президента України щодо забезпечення об'єктивної перевірки інформації про корупційні діяння голови Львівської обласної державної адміністрації. У зверненні депутати вимагають від Президента відсторонити М.Костюка від займаної посади.

Також нагадаємо, що з ініціативи Ірини Сех Львівська обласна рада на сесії 13 березня цього року висловила недовіру голові облдержадміністрації Михайлові Костюку, а також ухвалила звернення до Генерального прокурора України В.Пшонки з проханням з'ясувати законність суміщення посад голови облдержадміністрації Михайла Костюка та отримання ним коштів на приватному підприємстві. 15 березня розпочалась позапланова перевірка на підприємстві "Топаз", власником якого є чоловік Ірини Сех.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ