Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У «Свободі» підозрюють, що Садовий та УДАР тепер грають заодно

Депутати – це представники громади. Не може одна фракція вирішувати, що треба мера у відставку відправити чи раду розпустити. Про це у коментарі Гал-інфо заявив голова фракції «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

«Якщо громада вирішить, що потрібно розпускати раду, то звичайно, ВО «Свобода підтримає цю позицію. Якщо ж громада вирішить, що потрібно відправити у відставку міського голову, то звичайно, що ВО «Свобода підтримає і це. Щодо заяв УДАРу на останній сесії (23 вересня, - ред.) для мене вона є дещо незрозумілою. Кілька місяців ми не бачимо жодної ініціативи від цієї фракції, наприклад, коли керівник фракції сидить сам-один на сесії, не вносить ініціатив по голосуваннях. Представники УДАРу дещо пасивні в роботі депутатських комісій і на сесії. І потім УДАР раптово виходить із радикальною заявою», - прокоментував Маркіян Лопачак.

Голова фракції «Свобода» підозрює, що в даному випадку можна простежити чергові ігри і міського голови, і окремих фракцій у міськраді.

Однак, за його словами, це не буде впливати на конструктивність роботи самої ради.

Він не виключає, що така активність УДАРу пов’язана із наближенням виборів.

«Кампанію треба починати не з голосних заяв, а йти до людей і слухати, що вони говорять. Заяви представників УДАРу по двоставковому тарифу, що це є зведення рахунків депутатського корпусу та міського голови, – це не правда. Ми проводили громадські слухання в 45 мажоритарних округах Львова, і люди висловили своє негативне ставлення до двоставкового тарифу. Зараз УДАР говорить про те, що громада нібито не знає, чи вона за одноставковий и двоставковий тариф. Але я б рекомендував колегам з УДАРу за три роки їхнього депутатства провести хоча б одну зустріч з громадою і послухати, що вона говорить», - заявив Маркіян Лопачак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ