Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У TikTok з’явилась власна книжкова премія

TikTok запускає власні книжкові нагороди для сегмента Великої Британії та Ірландії з метою «відзначити твори, авторів, контент і творців BookTok».

Нагороди у межах TikTok Book Awards, за які голосуватимуть користувачі соціальної мережі, будуть поділені на дев’ять категорій, зокрема за найкращу книгу року, автора року BookTok і творця року BookTok. Окремі категорії передбачені для книгарень та оформлення видань. Про це повідомило "Читомо".

На основі даних BookTok та інформації видавців вже сформували довгий список номінантів. Далі з ним працюватиме суддівська група, до складу якої увійшли популярні буктокери та експерти галузі.

Початок голосування за переможців премії розпочнеться у липні, а оголосять їх у серпні.

Джеймс Стаффорд, генеральний операційний менеджер TikTok у Великій Британії та скандинавських країнах, сказав: «Щодня мільярди людей приходять у TikTok, щоб поділитися рекомендаціями, відкрити для себе нові книги та спілкуватися через свою любов до літератури. Ми бачили вплив спільноти #BookTok, коли йшлося про продажі книг і навіть залучення нових клієнтів до місцевих книгарень».

«Книжкова премія TikTok Book Awards — це не лише “найкращі нові книжки”, а й відзначення любові до читання, яку ми бачимо в TikTok», — додав Стаффорд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ