Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Трускавці відбудеться особлива подія - урочисте відкриття Дерева миру

У суботу, 7 травня, у Трускавці відбудеться особлива подія - урочисте відкриття Дерева миру. Про це інформує міська рада Трускавця.

Дерево обладнане бездротовою точкою Wi-Fi з високошвидкісним Інтернетом, камерою відеоспостереження та тривожною кнопкою для відео чату і безпеки, сонячними панелями, що дають автономність, інтерактивною інформаційною панеллю, вбудованим цифровим дисплеєм для додаткової інформації. 

«Кожна деталь Дерева миру символічна. Крона (верхівка) дерева нагадує каштановий лист, квітучий символ Києва - незламної столиці України. ІТ технології використані в Дереві миру символізують розвиток та технічний прогрес, який можливий тільки в мирному суспільстві. Сонячні батареї символізують мирні технології турботи про довкілля, що протиставляється безповоротному забрудненню екології під час війни. Акумулятори, символізують надійність і безперебійність зв’язку між людьми, що підтримують мир у різних містах, куточках планети», - кажуть організатори. 

За їх словами, такий проєкт дає можливість кожній людині побачити будь-яке місто світу в режимі реального часу, вітатися з випадковим перехожим і спілкуватися з ним. Люди зможуть обмінюватися думками не лише зі своїми співгромадянами, а й з громадянами інших країн.

Після відкриття Дерева миру запрошені гості висадять дерева поряд з Художнім музеєм Михайла Білас і таким чином започаткують сквер Миру у Трускавці. На завершення заходу відбудеться благодійний концерт на підтримку ЗСУ за участі фольк-рок гурту «Очеретяний кіт», режисера та співака Сергія Файфури, Народного ансамблю народних інструментів «Галичани», співачки Ірини Навроцької.

«Трускавець сьогодні це місто, яке захищає, лікує, допомагає. За час вторгнення росії в Україну місто прийняло більше людей ніж кількість свого населення. Тож символічно, що саме Трускавець стає першим містом у світі, де буде встановлене Дерево миру. Наступні дерева будуть встановлені у Києві, Львові, Бучі, Бородянці, Маріуполі, а також містах Європи: Варшаві, Ніцці, Парижі, Лісабоні», - зазначив міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. 

Захід проходить за підтримки Трускавецької міської ради та благодійної організації «БФ «Святих Михаїла, Софії та Міскінти».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ