Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Центральній виборчій комісії відбулася зустріч з членами спостережної місії CANADEM

28 лютого у Центральній виборчій комісії відбулася зустріч з представниками спостережної місії канадської міжнародної організації CANADEM. Про це повідомили в прес-службі ЦВК.

ЦВК на зустрічі представляли Голова Комісії Тетяна Сліпачук, секретар Комісії Наталія Бернацька, заступник керівника Секретаріату Комісії Сергій Дубовик, начальник управління інформатизації Валерій Стріганов і керівник Служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

Керівник місії Ольга Одинська-Грод насамперед зацікавилася першочерговими кроками, які зробила ЦВК перед початком виборчого процесу, а також роботою вже під час цього процесу.

Окрім того, Голова Комісії Тетяна Сліпачук детально відповіла на запитання гостей щодо формування окружних виборчих комісій та навчання їх членів, захисту Державного реєстру виборців, боротьби з неправдивою інформацією у ЗМІ, процесу зміни місця голосування, в тому числі і для громадян, які проживають на тимчасово окупованій території.

"Наразі вже майже 40 тисяч громадян України скористалися правом зміни місця голосування, серед них 57% – це жителі Луганської і Донецької областей. Цей процес не займає багато часу, і варто зауважити, що тимчасово змінити місце голосування можна до 25 березня", – сказала, зокрема, Тетяна Сліпачук.

До відома. Міжнародна організація CANADEM офіційно започаткувала Канадську місію і 50 спостерігачів розпочали свою роботу в Україні на довготривалій основі. Вони спостерігатимуть за всіма аспектами виборчого процесу з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Зокрема, буде проводитись моніторинг участі у виборчому процесі жінок, внутрішньо переміщених осіб і нацменшин. У майбутньому до них приєднаються короткострокові канадські спостерігачі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ