Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі матері і дитини провели традиційний для Галичини Святий вечір

У центрі матері і дитини «Незламні матусі», який у Львові збудували для вагітних переселенок, що втекли від війни до нашого міста, накрили святвечірній стіл.Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

Окрім традиційної вечері тут лунали колядки і молитва, навіть завітав вертеп.

У переддень Різдва Христового, 6 січня, мешканці центру зібрались на Святвечір та спільну молитву з о. Андрієм Феденьківим. Також фахівці Львівського міського центру соціальних служб ділились різдвяними традиціями Галичини: дідух зі злакових колосків, свічка, кутя та пампухи. Для дітей підготували різдвяні розмальовки, з яких вони можуть дізнатися більше про свято та вивчати колядки.

Також усі присутні насолоджувались виступом запрошених гостей із Львівської національної філармонії. Зокрема звучали колядки у виконанні вокального жіночого тріо «Крайня хата» та Станіслава Гояна. А зі святковим вертепом завітали юні пластуни.

Нагадаємо, що центр матері і дитини «Незламні матусі» – це два двоповерхових будинки для вагітних жінок-переселенок, загальною площею 1300 м2, які звели в районі Тракту Глинянського. Будинки зібрано з дерев’яних конструкцій. Поряд із житлом облаштовано хідники, оглядовий і дитячий майданчики та озеро. Загалом тут можуть жити одночасно понад 100 вагітних або породіль з дітьми, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. З кожною матусею підписується договір, де визначено термін та умови проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ