Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові лікують воїна, у тілі якого застрягло 40 уламків ворожої міни

36-річного воїна, у тілі якого застрягло 40 уламків від ворожої міни і який дивом вижив, лікують спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Хірурги уже видалили уламки міни з голови, лівого плеча та правої ноги пацієнта, і зараз воїн проходить реабілітацію.

Як розповідають в ЛМР, Павло Пастух – з Львівщини. До повномасштабного вторгнення працював за кордоном. Щойно почалася велика війна, чоловік вирішив повернутись і боронити країну. Воював на Донецькому напрямку, де в районі Бахмута наприкінці січня отримав важке поранення.

Павло пригадує, що того ранку вони були дуже близько до росіян, виник ближній бій. Кілька наших воїнів одразу отримали поранення. Павло разом з двома побратимами кинулися їх витягати. Саме дісталися до одного пораненого, як поруч влучила міна. Загинули усі, крім Павла. Він ненадовго втратив свідомість. Уламки міни проникли майже скрізь, навіть у легені. Вони пошматували все: ноги, руки, живіт та внутрішні органи. Воїн наклав собі тиснучі пов’язки на ділянки, де кровило найбільше, підвівся та рушив у бік українських позицій.

Дорогою ворог намагався добити захисника – дистанційно. З дрона скинув 11 боєприпасів. Та жоден з них, на щастя Павла, не влучив у ціль. Вибратися з пастки знесиленому воїнові з осколками у тілі допомогли двійко побратимів на псевдо «Німець» та «Док» – із сусідньої позиції. Павло каже, що все життя буде перед ними в невідплатному боргу. А далі за його життя боролися медики аж у п’ятьох містах: Часовому Ярі, Дружківці, Дніпрі, Києві та, зрештою, у Львові.  

Коли Павло потрапив до центру НЕЗЛАМНІ, в його тілі ще залишилося немало ворожого залізяччя. Після діагностики, хірурги видалили уламки міни з голови, лівого плеча та правої ноги пацієнта. Утім, два осколки в печінці, кожен з яких по 2 см, залишили. Позаяк вони проникли вглиб на 10 см і зупинилися біля середньої печінкової вени. Хірурги вважають, що видаляти ці уламки зараз надто небезпечно. Наразі вони не рухаються, не загрожують життю пацієнта, але потребують спостереження.

Нині Павло проходить реабілітацію. Разом із фізичними терапевтами тренує витривалість м’язів ніг та спини. Захисник переконаний, що на полі бою, де багато його побратимів схилили голови, його врятував Господь. І нині віра теж надає Павлові сил боротися далі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ