Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі НЕЗЛАМНІ протезували 71-річну жінку з Донеччини

Фото: центр НЕЗЛАМНІ
Фото: центр НЕЗЛАМНІ
Фото: центр НЕЗЛАМНІ
Фото: центр НЕЗЛАМНІ
Фото: центр НЕЗЛАМНІ
Фото: центр НЕЗЛАМНІ
1/3
Всю дорогу до лікарні вона несамовито кричала від болю і розуміння, що втратила ногу. Жінку, яка постраждала внаслідок влучання російської ракети, протезували спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові. Тепер пацієнтка вчиться ходити на протезі, приймати нові обставини та своє тіло. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Тетяні Долозі – 71. Все її життя минуло в місті Українськ Донецької області. На пенсії жінка вела дуже активний спосіб життя. Встигала доглядати матір, поратися на городі та працювати.

Так було до квітня 2023 року. Тоді російська ракета прилетіла просто біля ринку, де працювала пенсіонерка. Від влучання дах сусіднього будинку посунувся і впав на металевий контейнер, в якому перебувала пані Тетяна. Каже, що лівої ноги не стало одразу, а праву дуже сильно пошкодило. Жінка була при свідомості і добре пам’ятає дорогу до лікарні. Її одразу прооперували. А згодом, аби врятувати праву ногу пацієнтки, лікарі виконали ще низку хірургічних втручань.

У центр НЕЗЛАМНІ пані Тетяна приїхала вже задля загоєння ран та протезування. Зізнається, що найважче в її лікуванні було усвідомити, що ноги більше немає.

«Спершу я взагалі істерила – це закономірно. Але тоді поступово це почало вкладатися у мене в голові. Розуміння, що я вже не буду такою, як раніше… Треба пристосуватися жити по-новому», - ділиться пацієнтка.

Зараз пані Тетяна вже отримала свою штучну кінцівку, вчиться на ній ходити та завершує реабілітацію. Аби підтримати жінку, центр НЕЗЛАМНІ та мережа студій краси Nail Caramel влаштували для неї фотосесію.

«Ми певні, що ворогові не зламати силу духу українців, а краса не має віку і не залежить від обставин. UNBROKEN Ukraine: лікуємо, реабілітуємо та протезуємо українців в Україні», - зазначають у центрі НЕЗЛАМНІ.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ