Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європейські лідери прагнуть врятувати Мінські угоди, - Фесенко

Попередньо досягнуто консенсусу щодо того, аби відновити процес переговорів з врегулювання ситуації на Донбасі у Нормандському форматі. Про це в коментарі Гал-інфо розповів політолог Володимир Фесенко.

За словами політолога, Німеччина та Франція намагаються повернути сторони за стіл переговорів.

«Попередньо є консенсус, що таку зустріч потрібно провести. Хоча б для того, щоб напрацювати концептуальну дорожню карту з виконання Мінських домовленостей. Наразі остаточний варіант такої дорожньої карти ще не погоджений. Європейські лідери прагнуть врятувати Мінські угоди», - сказав політолог.

Як зазначив Володимир Фесенко, також додалися додаткові обставини.

«Ці питання планували обговорити 19 жовтня в Парижі під час візиту до Франції Володимира Путіна. Однак наразі невідомо, чи відбудеться ця зустріч взагалі після варварських дій Росії у Сирії. Європейські лідери хочуть реанімувати Мінські угоди, але Росія у цьому питанні грається. Вона хоче, щоб Україну примусили до поступок. Однак у нас чітка позиція. В першу чергу – питання безпеки, а тільки тоді можна вирішувати політичні питання. На трьох напрямках вже відбувається відведення військ з лінії розмежування. Натомість Кремль вимагає, щоб Україна зробила крок по проведення виборів на Донбасі. Натомість для нас пріоритетним питанням є припинення вогню і встановлення контролю над кордоном. Натомість Росія прагне тиснути на нас», - сказав Володимир Фесенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ