Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У якісному погіршенні складу місцевих рад винна пропорційна система виборів – Андрій Странніков

Склад місцевих рад усіх без винятку регіонів України якісно погіршився порівняно зі складом 2002 року. Причинами такого погіршення є пропорційна система виборів, яка позбавляє громаду та саму політичну партію впливу на депутатів. Про це заявив директор Інституту політичної освіти, депутат Дніпровської районної ради в місті Києві Андрій Странніков під час прес-конференції у Львові на тему „Аналіз роботи новообраних місцевих рад, що вперше були сформовані на партійній основі”.
За його словами, це підтверджує навчання депутатів, які проводилось Інститутом політичної освіти для представників місцевих рад усіх регіонів України. Він зазначив, що протягом першого періоду роботи рад основна увага була прикута до центральних органів влади, зараз ця тенденція зміщується і акценти переходять на місцеві органи влади. Він вважає, що важливу роль у негативному явищі погіршення якісного складу рад відіграв той фактор, що місцеві та парламентські вибори проводились одночасно. Це призвело до плутанини в списках через лавину інформації, яку отримували виборці. Він також зазначив, що існує необхідність навчання депутатів, чим якраз і займається центр політичної освіти.
Странніков зазначає, що до місцевих органів влади потрапило багато депутатів, які є вперше в органах влади. Часто молоді депутати потрапляють під вплив старших колег, стають об’єктами маніпуляції. На конференції також було зазначено, що після того, як депутати були обрані в органи влади, вони забули про свої передвиборні програми, а часто діють всупереч цим програмам. У Львівській області відповідне навчання пройшли 50 молодих депутатів. Перед тим, як проходити навчання, вони заповнювали анкети, за якими їх обирали для проходження тренінгів. Активну участь у проведенні тренінгів приймало управління сім’ї та молоді ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ