Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Війна з Росією

У Західному регіоні медичну допомогу надано більше 10-ти тисяч учасникам Антитерористичної операції

У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону та підпорядкованих військових лікувальних закладах з початку проведення Антитерористичної операції стаціонарно проліковано 10591 поранених, травмованих та хворих військовослужбовців – учасників АТО. Про це повідомив начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда під час підведення підсумків роботи медичної установи та підпорядкованих військових лікувальних закладів зони територіальної відповідальності за 2015 рік.

‑ За цей час у регіоні ми надали кваліфіковану та спеціалізовану медичну допомогу близько чотирьом тисячам пацієнтам з пораненнями, травмами та понад шістьом тисячам з різними захворюваннями, ‑ зазначив він. – З початку минулого року в зоні АТО розпочав виконання бойових завдань з надання кваліфікованої та елементів спеціалізованої допомоги пораненим, травмованим, хворим учасникам АТО та місцевому населенню наш 66-й військовий мобільний госпіталь. На Донбасі наші медичні спеціалісти надали допомогу більше п’яти тисячам пацієнтів, з них: пораненим – 766 чол., травмованим – 1331чол., хворим – 3223 чол. Більше восьми тисячам пацієнтів було надано амбулаторну допомогу, в тому числі більше чотирьом тисячам військовослужбовців та близько чотирьох тисячам громадянам, які проживають у зоні діяльності госпіталю.

Окрім того він додав, що львів’янами було виконано 1279 оперативних втручань. Проведено евакуацію 3198 поранених, травмованих та хворих різними видами транспорту в тому числі авіаційним.

Загалом, під час заходу керівним складом Центру, провідними спеціалістами та фахівцями, начальниками клінік і окремих відділень було звернено чимало уваги питанням якісної організації медичного забезпечення військових частин в зоні відповідальності медичної установи, реальному стану речей із набуття знань та спроможностей щодо управління медичним забезпеченням військ під час ведення операцій, особливо Антитерористичної операції, удосконалення навичок особового складу з управління в умовах переведення на функціонування в особливий період.

Також учасниками було детально опрацьовано проблематику діяльності відділень хірургічного, терапевтичного профілю, відділень реанімації та інтенсивної терапії військових лікувальних закладів Західного регіону. Чимало уваги звернуто на експертну роботу госпітальних та гарнізонних військово-лікарських комісій у 2015 році та визначено конкретні завдання щодо її покращення у поточному році.

За традицією, наприкінці підсумкової конференції відбулося й вшанування кращих військових колективів. Так, перехідними відзнаками було нагороджено трудові колективи клінік та відділень Центру, Чернівецького та Мукачівського військових госпіталів.

Зокрема, звання кращого військового госпіталю Західного регіону виборов Чернівецький військовий госпіталь, де керівником Заслужений лікар України, лікар вищої кваліфікаційної категорії полковник медичної служби запасу Василь Рогатюк. Кращим хірургічним та відділенням реанімації та інтенсивної терапії визнано структурні підрозділи цієї ж медичної установи, які очолюють Заслужений лікар України полковник медичної служби Юрій Царюк та майор медичної служби Сергій Півторан.

Перехідними відзнаками відзначено роботу колективів відділень Мукачівського військового госпіталю – терапевтичного, медичного постачання та логістики.

На завершення заходу начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда привітав начальника Мукачівського військового госпіталю підполковника медичної служби Ярему Романовича Бекера з присвоєнням чергового військового звання «полковник медичної служби» та побажав йому міцного здоров’я, нових здобутків, незгасимої енергії та невтомності під час виконання завдань за призначенням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ