Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У зоні відчуження планують створити координаційний центр з ліквідації надзвичайних ситуацій

У зоні відчуження планують створити координаційний центр з ліквідації надзвичайних ситуацій, - Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Голова ДАЗВ Віталій Петрук та керівництво профільних організацій обговорили з координатором проектів у Східній Європі Лісової Служби США ідею створення у зоні відчуження міжвідомчого координаційного центру із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій. Зразком центру може стати Національний міжвідомчий центр із запобігання та безпечного гасіння пожеж США.

«Агентство плідно співпрацює з Лісовою службою США уже багато років. Українські та американські фахівці успішно обмінюються досвідом та технологіями гасіння лісових пожеж, методами організації процесу інформування під час надзвичайних ситуацій. Також частково було оновлено технічну базу чорнобильських лісників, які першими виїжджають на місце пожежі. Створення координаційного центру у тісній співпраці з міжнародними експертами для нас дуже важливе, адже це дозволить максимально врахувати передовий досвід у сфері ліквідації пожеж», - підкреслює Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Міжвідомчий координаційний центр дозволить оптимізувати обмін оперативною інформацією між структурами, задіяними у ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій на території зони відчуження. Це, у свою чергу, дозволить приймати ефективні управлінські рішення швидше і, відповідно, швидше реагувати на надзвичайні ситуації, більш раціонально використовувати людські та матеріальні ресурси.

Також під час візиту представники Лісової служби оглянули протипожежну техніку, яка минулого року була закуплена для чорнобильських лісників за кошти Уряду України. Як зазначає керівництво ДАЗВ, за 20 років це було перше оновлення парку техніки у зоні відчуження, профінансоване з бюджету України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ