Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У зоні відчуження відбулося тестування тепловізорної системи

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
1/5
Як інформує 5 червня прес-служба ДАЗВ, у рамках пілотного проєкту з раннього виявлення пожеж із використанням технології оптичного та тепловізійного позиціювання у зоні відчуження було проведено тестування.

За словами директора ДСП "Північна Пуща" Романа Кізюна, тепловізійну систему було встановлено у рамках договору про науково-технічну співпрацю між ДСП "Північна Пуща" та компанією "Інженіринг-Аналітика".

Зокрема, у рамках тестування було організовано осередки контрольованого займання на різних відстанях, щоб протестувати, як швидко тепловізійна система на об’єкті "Чорнобиль-2" зафіксує загоряння. Також під час тестування відбувалося налаштування обладнання до підвищення температурних режимів.

"Система позиціонування оснащена 49-кратним оптичним зумом та тепловізійною камерою, які працюють разом, а в разі виявлення осередку підвищення температури, дають оператору можливість візуально переконатися у займанні. Система позиціонується як система раннього виявлення займань, і ми сьогодні переконалися в тому, що осередку 1,5х*1,5 метри на відстані 5 км від місця встановлення камери, досить для того, щоб виявити пожежу на ранньому етапі", - повідомив керівник проєктів систем безпеки "Інженіринг-Аналітика" Микола Шевченко.

Після фіксування підвищення температури до диспетчерського пункту надходить звуковий сигнал.

Як повідомив Євген Кирилюк, заступник начальника відділу охорони та захисту лісу ДСП "Північна Пуща", тепловізійна система працює навіть в умовах сильного задимлення, а також у темну пору доби, що дозволить диспетчеру моніторити ситуацію 24/7.

Підвищення температурного режиму фіксується на відстані до 10 км.

За словами директора ДСП "Північна Пуща" Романа Кізюна, після завершення усіх етапів тестування та вивчення усіх можливостей системи, буде прийнято рішення про можливість установлення такого обладнання у зоні відчуження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ