Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЗС України може з'явитися новий вид військ

У Збройних Силах України може з'явитися новий вид військ – військове відомство розглядає можливість надання статусу окремого виду військам територіальної оборони, які зараз входять до складу Сухопутних військ ЗС України.

Війська територіальної оборони ЗС України цього року перейшли на бригадну структуру. Загони оборони, що раніше створювалися при військових комісаріатах переформовані у окремі батальйони та зведені у бригади територіальної оборони.

До складу бригади входить до восьми батальйонів ТрО, роти вогневої підтримки, протидиверсійної боротьби, мінометний підрозділ, підрозділи бойового і тилового забезпечення.

Комплектуються як військовослужбовцями кадру так і резервістами, що складають основну чисельність частин та призиваються у разі необхідності. За планом резервісти регулярно проходитимуть підготовку на зборах, фіналом якої є проведення бригадних навчань.

Першою, у червні цього року, буде розгорнута до повного складу та пройде бойове злагодження на військовому полігоні, 119-та бригада територіальної оборони на Чернігівщині. Під час навчань будуть відпрацьовані дії з прикриття держаного кордону – одного з п'яти завдань, що покладаються на територіальну оборону.

Польща, використовуючи досвід України, розпочала створення своїх територіальних військ у 2015 році, саме як окремого виду. Минулого року польське Командування військ територіальної оборони офіційно набуло спроможностей та прийняло у підпорядкування перші бригади.

Збройних Силах України наразі складаються з трьох видів та двох окремих родів: Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій, а також структур які користуються правами окремих видів: Головного управління оперативного забезпечення, Озброєння, Тилу (на базі останніх двох формується Командування сил логістики). Детально про структуру ЗСУ можна дізнатись тут.

Нагадаємо, що у квітні, начальник медичної служби ЗСУ полковник медслужби Ігор Хоменко повідомив на брифінгу про плани створення ще одного окремого роду військ - медичного.

Ukrainian Military Pages

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ