Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

UA: КУЛЬТУРА транслюватиме сьогодні Премію імені Ґонґадзе

Цьогоріч журналістська Премія імені Георгія Ґонґадзе вийде в телеверсії, яку спеціально створив суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА. Трансляція церемонії нагородження відбудеться в прямому ефірі UA: КУЛЬТУРА 21 травня о 19:15.

«Для UA: КУЛЬТУРА бути виробником і тим майданчиком Суспільного, який транслюватиме наживо важливу відзнаку незалежної журналістики — означає зробити крок назустріч оновленій стратегії каналу, що має представляти розмаїття культурних і соціальних ініціатив країни. І, звісно, це велика честь для нас», — зазначив виконавчий продюсер UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін.

Ведучі церемонії головний редактор Суспільного Юрій Макаров і журналістка суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ Ольга Сніцарчук розпитають провідних медіаекспертів про сучасний стан журналістики в країні.

За словами керівниці Української служби «Голосу Америки» Мирослави Ґонґадзе, Премія імені Георгія Ґонґадзе — відзнака для тих, хто відважно, відповідально й по-новаторськи творить для України нові шляхи пошуку правди та збереження довіри.

«Премія Георгія Ґонґадзе призначена бути, як колись він сам, «барометром» у журналістському середовищі, а майбутні володарі премії — прикладами в професії», — розповіла Мирослава Ґонґадзе.

Своїм баченням незалежної журналістики в Україні поділилися й цьогорічні фіналісти премії Роман Вінтонів, Павло Казарін та Богдан Логвиненко.

Для журналіста й засновника проєкту «Ukraїner» Богдана Логвиненка незалежна журналістика — передусім виклик.

«Для мене — це виклик служіння суспільству, самостійного вибору тем і форматів. Це виклик відповідати за власні слова й не говорити своїй аудиторії тільки те, що вона хоче почути, натомість знаходити спосіб комунікувати складні теми», — поділився Богдан Логвиненко.

Журналіст та ведучий проєкту «Зворотний відлік» на Суспільному Павло Казарін вважає важливим розповідати про складне доступною мовою.

«Для мене незалежна журналістика — це історія про вміння просто розповідати про складні речі, водночас нічого не спрощуючи», — каже Павло Казарін.

На думку журналіста й засновника «Телебачення Торонто» Романа Вінтоніва, тільки з незалежною журналістикою суспільство може розвиватися, бо правдива інформація — те, що допомагає обирати правильні рішення.

«Без незалежної журналістики люди потрапляють в інформаційні бульбашки й ними можна легко маніпулювати. Доступ до правдивої інформації — це право знати правду. Незалежна журналістика — це не лише про незалежність, а й про професійну роботу журналістів», — підсумував Роман Вінтонів.

Нагадаємо, онлайн-трансляцію церемонії вручення Премії імені Георгія Ґонґадзе також можна дивитися на діджитал-платформі Суспільного: фейсбук-сторінках суспільних теле- й радіоканалів UA: КУЛЬТУРА, UA: ПЕРШИЙ, UA: Українське радіо, UA: Радіо Культура, ютуб-каналі UA: КУЛЬТУРА та на фейсбук-сторінці Українського ПЕН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ