Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шеф-редакторкою Суспільне Львів та західного хабу Суспільного стала Ольга Крупник

За результатами відкритого конкурсу, шеф-редакторкою Суспільне Львів та західного хабу Суспільного обрано Ольгу Крупник.

Згідно з рішенням правління, переможниця розпочне роботу на новій посаді з 25 липня. 

Ольга Крупник — в телевізійній журналістиці більш як 20 років.  До команди Суспільне Львів долучилася у 2018 році як шеф-редакторка новин для телеканалу, радіо та діджитал-платформ. Раніше отримала досвід роботи спеціальною кореспонденткою загальнонаціональних телеканалів, випусковою редакторкою та сценаристкою. За роки роботи в команді Суспільного налагодила виробництво новин філії за стандартами журналістики. Була залучена у проєкт співпраці зі Шведським радіо та телебаченням SVT, який допоміг Суспільне Львів підвищити рівень довіри та взаємодії з аудиторією, зокрема цифрових платформ. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Ольга працювала випусковою редакторкою щоденного інформаційного вечора «Суспільне. Спротив». На посаді шеф-редакторки хабу Ольга Крупник планує розвивати конвергентну взаємодію у командах бюро.

«Побудувати конвергентну команду на рівні хабу — щоб кожен із нашої команди взаємодіяв один з одним, міг “підхопити” матеріал колеги та доповнити його залежно від платформи, де він виходить. На Суспільне Львів цей алгоритм працює успішно, тож ми прагнемо розширити його на усі команди бюро, що належать до хабу. Стандарти Суспільного, якість, взаємодія, взаємозамінність — наша навігація на найближчі роки», — каже Ольга Крупник.

Шеф-редактор/-ка відповідальний/-на за дотримання журналістських стандартів контенту, який виготовляє команда хабу, керує його творчими процесами та координує бюро, які до нього належать: планує роботу своєї новинної редакції, а також відповідає за досягнення показників ефективності бюро. 

«Ми обрали шеф-редакторів зсередини своєї команди — навіть у тих регіонах, де склалась найбільша конкуренція, наші колеги проявили найґрунтовніше розуміння контексту регіону та досвід побудови мультимедійної редакції. Переважно вони вже реалізували це в своїй філії і тепер зможуть масштабувати на хаб», — зазначила Христина Гаврилюк, головна редакторка служби новин Суспільного Мовлення.

Загалом, конкурс тривав у два етапи: спочатку департамент кадрового адміністрування відібрав претендентів за поданими документами, а далі з ними провела співбесіду конкурсна комісія, до якої входять члени та голова правління Суспільного. Про переможців конкурсу на посади шеф-редаторків хабів в інших регіонах читайте за посиланням.

Нагадаємо, згідно з Концепцією регіонального мовлення на 2022-2025 роки, відбудеться трансформація філій Суспільного, на базі яких будуть створені шість хабів Суспільного: центральний, західний, північно-західний, північно-східний, південний та східний.  Кожен з них включатиме центр виробництва та декілька бюро в найближчих областях, а також гіперлокальну мережу журналістів в об’єднаних територіальних громадах. Терміни створення східного хабу залежатимуть від безпекової ситуації в регіоні.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні та якісні новини від команди Суспільного у Львові — на сайті Суспільне Новини. Підпишіться на наші соцмережі, що бути в курсі головних подій регіону:

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ