Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Учасники Форуму поділились досвідом кращих практик та досягнень ОТГ

Сьогодні, 24 червня, в рамках Форуму місцевого розвитку відбулась панельна дискусія "Кращі практики і досягнення об'єднаних територіальних громад". Учасники дискусії поділились своїм досвідом у створенні успішних ОТГ, інформує кореспондент Гал-інфо.

Як розповів голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, Тернопільська область показує дуже хороші результати об'єднання територіальних громад, станом на сьогодні у області налічується 36 ОТГ.

"Два роки тому, коли тільки була створена реформа децентралізації, нам казали, хто швидше почне, той матиме кращий результат. Ми не помилились і зараз маємо 36 міцних ОТГ, ми гонемось не за кількістю, а за якістю", - зазначив Віктор Овчарук.

Богдан Юзвяк, Новокалинівський міський голова (Львівська область) відзначив, що саме завдяки процесу децентралізації їм вдалось суттєво покращити якість навчання у навчальних закладах, а також у їхньому регіоні зріс показник народжуваності.

За його словами, рецепт успішної ОТГ - це активна участь громади, а також не варто боятися змін.

Григорій Рудюк, Новоборівський селищний голова (Житомирська область) сказав, що саме їхня ОТГ була першою в області і вже показала хороші результати.

"Після об'єднання ми організували поїзду до Польщі, щоб вивчити польський досвід у цьому питанні. Наша ОТГ становить 5 адмінодиниць, а це 18 населених пунктів. Тут проживає понад 8,5 тис. жителів. Зараз ми суттєво модернізували навчальні заклади, сприяємо розвитку малого та середнього бізнесів, залучаємо іноземні інвестиції для розвитку нашого регіону", - відзначив Григорій Рудюк.

Як повідомила Надія Артеменко, Березівський сільський голова (Сумська область), на Сумщині сьогодні налічується 159 ОТГ.

"Завдяки об'єднанню ми змогли зробити освітлення вулиць, відремонтувати дороги, відкрили інклюзивну школу, а також нам вдалось здійснити заміну водопроводу протяжністю 12 км, що раніше для нас було великою проблемою.

Однак найважливіше - це те, що у людей змінилось ставлення про проблем, люди об'єднуються задля реалізації спільних планів", - додала Надія Артеменко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ