Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

УГКЦ закликала не допустити провокаційного ЛГБТ-квесту

Фестиваль рівності у Львові, який відбудеться цими вихідними, в тому числі пішохідний квест ЛГБТ-Львів, викликав суспільне збурення. Багато хто цікавиться позицією церкви. Єпископи Львова направляють листи до міського голови Львова з проханням не допустити провокацій. Сьогодні, 17 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради капелан ради отець Павло Дроздяк озвучив позицію УГКЦ і митрополита Ігоря Возняка, повідомив кореспондент Гал-інфо з сеійної зали.

"Ми пишаємося, що Львів відкритий для світу. Це приклад співіснування різних культур, різних християнських конфесій. Перед нами стоїть завдання зберегти наше місто. Для мешканців Львова, переважно є віруючими християнами, такий квест є провокацією та знаком диявольської війни, яка чиниться в перший тиждень Великого посту", - зачитав лист капелан.

Він наголосив, що церква не засуджує людину за її вибір, але засуджує гріх, який може призвести до катастрофічних наслідків.

"З огляду на небезпеку збурення у Львові, просимо не допустити провокацій, які могли б спричинити кровопролиття і очорнити Львів в очах світової громадськості", - сказав отець Павло Дроздяк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ