Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Украерорух сертифікував нову автоматизовану систему керування повітряним рухом у Львові

Украерорух отримав сьогодні сертифікат Державної авіаційної служби України про придатність до використання нової автоматизованої системи керування повітряним рухом виробництва компанії Indra Sistemas S. A., встановленої у Львівському регіональному структурному підрозділі. Сертифікат, виданий 12 червня 2020 року, чинний упродовж п’яти років.

«Приймальні випробування нової системи відбувались відповідно до графіків, незважаючи на період карантину. Цей проект вдалось успішно реалізувати саме завдяки професіоналізму та наполегливості фахівців підприємства, для яких у питаннях безпеки немає компромісів», – зауважив керівник Украероруху Андрій ЯРМАК.

Сучасна система іспанського виробництва має широкий набір функцій, необхідних для якісного обслуговування повітряного руху, що дозволить, зокрема, впровадити регіональний повітряний простір вільних маршрутів (Free Routes Airspace) між суміжними центрами організації повітряного руху країн-сусідів. Нове обладнання створить професійно комфортні умови роботи авіадиспетчерів і сприятиме підвищенню безпеки польотів у західній частині повітряного простору країни.

Найближчим часом систему Indra буде введено в операційне використання, при чому вона стане основною системою, а «Роксолана», на якій львівські фахівці працювали досі, використовуватиметься як резервна.

Наразі фахівці розробляють план переходу з однієї системи на іншу, і в цьому процесі львівські авіадиспетчери ні на мить не припинятимуть забезпечувати безпеку повітряного руху у Львівському районі польотної інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ