Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна готова до введення торгового ембарго Росією, - Яценюк

Україна готова до можливого введення торгового ембарго з боку Російської Федерації після вступу в силу економічної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це повідомив Арсеній Яценюк в ході засідання уряду.

"Ми чітко заявляємо про те, що угода набуде чинності. Друге - Україна є частиною європейського економічного простору. Третє - ми готові до введення ембарго. І четверте - ми дамо гідну відповідь, якщо Росія не анулює свою постанову і ембарго буде введено", - наголосив український прем'єр.

Зазначається, що прем'єр РФ заявив, що в Москві не бачать передумов для того, щоб домовитися до кінця поточного року з Україною і ЄС з питань, пов'язаних зі вступом в силу економічної частини Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. За його словами, заборона на ввезення сільгосппродукції набуде чинності тільки у випадку застосування урядом України економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що Угода про зону вільної торгівлі з Євросоюзом набуде чинності з початку 2016 року, незважаючи на наміри РФ ввести ембарго на українську продукцію.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ