Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Казахстан нарощуватимуть співпрацю в енергетичній сфері

Питання співпраці України і Казахстану в енергетичній сфері та диверсифікації постачання енергоресурсів в Україну було одним із ключових під час переговорів в Астані. Повідомила прес-служба Президента України.

"Буде цікаво побачити розвиток співпраці між НАК «Нафтогаз України» та АТ НК «КазМунайГаз». Найближчим часом будуть проведені консультації з енергетичних питань. Ми окремо зупинилися на постачанні казахського вугілля в Україну для забезпечення диверсифікації наших джерел енергопостачання", – сказав Петро Порошенко.

Президент поінформував, що в переговорах також взяли участь представники компаній, шахт. «Були детально відпрацьовані механізми співпраці, і сподіваємося, що це буде втілено у конкретних проектах і угодах», – сказав Глава Української держави.

Президент Казахстану повідомив, що під час переговорів було визначено, якої саме марки вугілля потребує Україна. За його словами, деталі обговорюють компанії, які займатимуться цим питанням.

Крім цього, Нурсултан Назарбаєв зауважив, що існує можливість підтримки України нафторесурсами, і це питання також обговорюється.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ