Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна має перспективи для збільшення видобутку власного газу - Семерак

Україна має кілька шляхів для збільшення видобутку власного газу. Про це заявив Міністр екології та природніх ресурсів Остап Семерак, передає УНН з посиланням на прес-службу міністерства.

За словами Міністра, щоб збільшити видобуток власного газу Україна буде впроваджувати нові технології та проводити розвідку можливих газових родовищ.

"На одному з останніх засідань уряду ми розглядали питання формування стратегії збільшення власного видобутку газу. Тут є два шляхи. Перший - впровадження нових технологій та інтенсифікації тих методів, які існують. Другий - розвідка, пошук нових родовищ і введення їх у промислову експлуатацію", - заявив Міністр.

Він також підкреслив, що вирішуючи проблему збільшення власного видобутку газу, Україна має уважно підійти до вивчення можливих наслідків для природного навколишнього середовища.

Крім того, О.Семерак розповів, що за попередніми підрахунками науковців, запаси газу в Україні оцінюються в майже 300 мільярдів доларів.

"Є наукові підтвердження про запаси газу в Україні. В грошовому еквіваленті це близько 300 мільярдів доларів. Але все залежить від собівартості підготовки до видобування газу. Буріння однієї свердловини може коштувати від 5 до 10 мільйонів доларів. Проте, по завершенні відповідних робіт, може виявитися, що це пуста чи малодебетна свердловина. Звичайно, великі ризики для тих, хто проводить такі роботи. Тому ми повинні створити інструменти, коли держава отримає надійного прогнозованого партнера, який буде готовий інвестувати приватні кошти і тим самим допомагати правильно розпоряджатися надрами, які є національним багатством усіх українців", - резюмував О.Семерак.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ