Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Україна може офіційно стати правонаступницею УНР

Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки.

Метою проєкту Закону № 5796 від 16.07.2021 є визнання того, що Україна є правонаступницею Української Народної Республіки, а також визнання факту окупації території України впродовж 1921-1991 років. 

Це буде означати те, що українська нація є автохтонною, титульною нацією держави Україна. Окрім того, законопроєктом передбачено, що в період з 21 листопада 1921 року по 23 серпня 1991 року Україна мала правовий статус окупованої країни та не буде нести відповідальність за злочини скоєні тоталітарним комуністичним режимом в період окупації її території. 

Проєктом Закону також пропонується встановити, що Україна має право вимагати від російської федерації компенсації за злочини, скоєні проти українців окупаційним тоталітарним комуністичним режимом у період окупації території України з 21 листопада 1921 року по 23 серпня 1991 року.

Як повідомили в пояснювальній записці прийняття цього закону дасть змогу забезпечити повноцінний державний суверенітет України, подолати наслідки її окупації. Також посилить консолідацію української нації і забезпечить відновлення її історичної пам'яті, традицій та культури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ