Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна починає страждати через брак води, - Мінекології

В Україні протягом останніх років рівень наповнення річок залишається на відмітці 20% від необхідного стандарту, тож країна починає страждати через браку води. Сьогодні не залишилося жодного озера чи річки, де б якість води була на рівні першого класу. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак в ефірі телеканалу ZI, передає ТСН.

"Сьогодні в Україні не залишилося жодного озера чи річки, де б якість води була на рівні першого класу. Так, минулого літа я кожного ранку прокидався і з жахом переглядав новини, чи не почався мор риби ще в якійсь річці", – зазначив міністр.

За словами Семерака, брак води пов'язаний з вирубкою лісів, поведінкою промислових підприємств щодо водоймищ та розчисткою водних артерій.

Він наголосив, що за недбале ставлення до природних ресурсів жодне підприємство в Україні не понесло покарання. Це пов'язано зі слабким українським законодавством, згідно з яким за таке поводження з природою передбачена тільки адміністративна, а не кримінальна відповідальність.

"Разом із Генпрокуратурою Мінекології напрацювало зміни саме до кримінального законодавства, яке передбачає підвищену відповідальність за шкоду природі. Однак в грудні минулого року парламент в дуже швидкому режимі приймає закон, який забороняє у 2017 році будь-які перевірки, зокрема і екологічні", – розповів Семерак.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ