Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна приєднується до Європейської мережі досліджень охорони здоров'я

Україна буде працювати над покращенням системи досліджень в галузі охорони здоров'я, керуючись доказово-орієнтованою політикою.
ВООЗ

Україна приєдналася до Європейської мережі медичних досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я і стала шостою країною-учасником. Офіційний початок членства відбувся під час першої наради, присвяченої зміцненню національних систем досліджень в галузі охорони здоров'я, яка відбулася в Києві 17-19 жовтня 2018 року. Зустріч була організована через рік після прийняття Софійської декларації та створення цієї організації, повідомляє Регіональне відділення ВООЗ.

Цей важливий етап вперше об'єднав представників національних досліджень з питань охорони здоров'я, включаючи Міністерство охорони здоров'я, Національну академію медичних наук та Національний університет "Києво-Могилянська академія".

Міністерство охорони здоров'я України визначає пріоритети виконання плану дій щодо посилення використання доказів, інформації та досліджень для формування політики у Європейському регіоні ВООЗ. У рамках важливої діяльності з розвитку потенціалу Європейської інформаційної ініціативи в галузі охорони здоров'я учасники зустрічі обговорювали засоби та бар'єри у створенні та зміцненні національної системи дослідження здоров'я в Україні на основі швидких оглядів; практичні кроки для проведення комплексної оцінки національної системи дослідження здоров'я, використовуючи інструменти, розроблені Радою з досліджень та розробок в галузі охорони здоров'я та плани дій з короткотерміновими та довгостроковими заходами, спрямованими на просування наукових досліджень в галузі охорони здоров'я.

Нещодавно сформульований план дій демонструє готовність України провести комплексну оцінку національної системи дослідження здоров'я. Оцінка допоможе визначити існуючі механізми та процеси управління національними дослідженнями у сфері охорони здоров'я, прорахувати людські та фінансові ресурси і потреби, а також посприяє використанню медичних досліджень в політиці та на практиці.

Крім того, в першій половині грудня 2018 року, Україна візьме участь у віртуальній зустрічі Європейської мережі медичних досліджень та реалізує регіональні зусилля щодо посилення систем досліджень в галузі охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ