Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львів спільно з ВООЗ запускає систему моніторингу якості надання послуг сімейними лікарями

Львів спільно з ВООЗ запускає систему моніторингу якості надання послуг первинної медичної допомоги в громаді. Відтак Львівська громада стане першою в Україні, в якій на постійній основі моніторитимуть якість первинної медичної допомоги.

У середу, 20 грудня, у мерії відбудеться пресконференція, на якій озвучать критерії, за якими робитиметься аналіз у подальшому. Зокрема, говоритимуть про показники щодо госпіталізацій, яких можна уникнути (демонструє частку гострих та хронічних захворювань, а також захворювання, яким можна запобігти шляхом вакцинації); перевищення лімітів кількості декларацій; завантаженість лікарів тощо. Ці дані дозволяють виявити та проаналізувати причини, які впливають на роботу медичних закладів та задоволення потреб мешканців.

Також під час пресконференції презентуватимуть новий розділ на порталі відкритих даних «Панель міста», який висвітлюватиме результати поквартального моніторингу якості надання послуг первинної медичної допомоги в громаді за даними, отриманими від медичних інформаційних систем HELSI та Doctor Eleks в узагальненому вигляді, без розголошення персональних даних пацієнтів.  

Пілотне впровадження системи моніторингу у Львівській громаді  допоможе ВООЗ та НСЗУ розробити національні стандарти моніторингу послуг первинної медичної допомоги в Україні.

Загалом у десяти міських закладах охорони здоров’я первинну медичну допомогу надають 534 сімейних лікарів.  У Львівській зареєстровано є 706 305 пацієнтів, які отримують первинну медичну у міських закладах охорони здоров’я.

Це фінальна подія проєкту «Доступ та підвищення якості первинної медичної допомоги в Україні, м. Львів», реалізованого Комунальною установою Інститут міста у співпраці із управління охорони здоров’я Львівської міської ради та медичними інформаційними системами за підтримки ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ