Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Україна скликає екстрену зустріч Радбезу ООН

Україна скликає екстрену зустріч Радбезу ООН. Про це повідомила Саманта Пауер

"Дуже значна нова агресія від Росії. Україна скликає термінове засідання Ради Безпеки ООН", - повідомляє колишня представниця США в ООН Саманта Пауер.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав ситуацію з нападом на українські кораблі в Азовському морі "новим рівнем агресії Росії".

Клімкін зазначив, що контактує з цього приводу з міжнародними партнерами.

"Я знаходжуся в постійному контакті з представниками НАТО та ЄС. Те що відбувається зараз - абсолютно новий рівень провокацій та агресії. Це порушує всі принципи міжнародного права. Дії РФ - реальне бажання захопити Азовське море. Ми працюємо з нашими партнерами. Росія має заплатити за це", - підкреслив Клімкін. 

"Неправомірне застосування сили з боку РФ по відношенню до кораблів та персоналу ВМС ЗС України є провокацією, що виводить російську агресію проти України на новий рівень. Такі дії в Чорному та Азовському морях не тільки порушують міжнародно-правові норми, але й несуть в собі загрозу повномасштабного військового конфлікту та безпеці держав Чорноморського регіону. 

Негайно звернулися до американських партнерів з закликом про рішучу підтримку України та чіткий сигнал з боку США агресору. Запевнено про пильну увагу до розвитку ситуації та підготовку реакції з метою недопущення подальшої ескалації. Розраховуємо на підтримку нашого Стратегічного партнера", - зазначив посол України в США Валерій Чалий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ