Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Словенія посилюють співробітництво у сфері кіберзахисту

Держспецзв’язку та Урядовий офіс Республіки Словенія з інформаційної безпеки у сфері кіберзахисту підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Документ дасть можливість об’єднання зусиль для розроблення та розповсюдження нових технологій, які сприяють запровадженню безпечного глобального інформаційного простору; а також напрацювання спільних підходів у протистоянні кіберагресії.

«Тільки спільними зусиллями ми можемо протистояти кіберзагрозам, які продовжують зростати. Україна, яка відбиває атаки агресора під час першої у світі кібервійни, потребує посилення підтримки з боку партнерів. Водночас ми готові ділитися власним унікальним досвідом, якого набули під час протистояння ворогу. Це співпраця, від якої виграватимуть усі учасники», – зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь. 

Підписання відбулося у присутності глав зовнішньополітичних відомств обох країн. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підкреслив, що підписання українським та словенським державними органами у сфері кібербезпеки та захисту інформації Меморандуму про взаєморозуміння – це новий етап кібердіалогу, який дозволить взаємно посилити стійкість інформаційних систем перед атаками російських хакерів.

Документ передбачає співпрацю за такими ключовими напрямками:

  • підвищення взаємної присутності України та Словенії у міжнародних та регіональних організаціях і форумах з кіберзахисту;
  • гармонізація законодавства і двостороннього правового та правоохоронного співробітництва у сфері боротьби з кіберзлочинністю та кібертероризмом; 
  • навчання експертів у сфері кібербезпеки та кіберзахисту; 
  • проведення досліджень у сфері кіберзахисту;
  • обмін інформацією про кіберінциденти, способи виявлення вразливостей та реагування на кіберзагрози.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ