Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Україна та Велика Британія будуть спільно боротися проти гібридних загроз з боку Росії

Про це йшлося під час зустрічі міністра з питань безпеки Великої Британії Бена Воллеса з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим. Інформацію опублікували у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

За словами Арсена Авакова, російська агресія - це не лише прямі військові дії, а й активна гібридна війна, дії спецслужб РФ та їхній вплив на кримінальну ситуації для її дестабілізації.

«Кримінальні авторитети користуються ліберальністю наших законів, «осідають» тут на місяці і ведуть судові баталії, аби отримати громадянство. По нашим даним, за 60% крадіжок авто і пограбуваннями квартир стоять «злодії у законі». Більшість із них на постійному зв’язку зі спецслужбами РФ. Окрім кримінальних завдань, вони виконують інші політичні замовлення. Наприклад, фінансують діяльність деяких депутатів, аби вони не підтримували радикальні закони Уряду спрямовані на посилення боротьби з організованою злочинністю», - сказав Арсен Аваков.

Також міністр внутрішніх справ додав, що «злодії в законі» можуть вести свою кримінальну діяльність на території України, а потім за «брудні гроші» жити в Європі, як буцім-то законослухняні громадяни.

Окрім цього, сторони обговорили спільний план боротьби із кіберзагрозами та організованим криміналітетом, які координують спецслужби країни-агресора РФ.

«За останній рік спеціальні агенти Департаменту кіберполіції припинили низку міжнародних атак та шкідливих інфеційних платформ, зокрема вірус «Petya» та мережа «Avalanche», яка щодня інфікувала до півмільйона комп'ютерів по всьому світу. Тут ми активно співпрацювали із нашими міжнародними колегами, зокрема Великою Британією. Найближчим часом між Національною поліцією України та Національним кримінальним агенством Великобританії (NCA) та Національним агентством по боротьбі із кіберзлочинами буде підписано меморандум про поглиблення співпраці та взаємний обмін оперативними даними», - повідомив очільник МВС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ